diumenge, 27 de maig del 2018

3r, Treball sobre els ocells

A tercer de Primària vam començar a treballar el  tema del llibre de text “El món dels animals”, el tema era l’estudi dels animals en general. Ara bé vam centrar l’atenció en uns animals molt propers els ocells, per introduir un treball més experimental i d’observació.

La primera feina va ser proporcionar una il·lustració amb els ocells més comuns del barri i una graella on anàvem anotant els ocells que vèiem cada dia.
A continuació ens vam plantejar què podíem fer perquè vinguessin  més ocells al pati i a la classe es va decidir col·locar uns menjadors d’ocells, però que serien construïts per la classe no comprats.

Hem dedicat molt de temps en aquesta feina: en primer lloc  vam dibuixar en paper possibles models de menjadors d’ocells. A continuació, aquests dibuixos es van passar a esborranys de prototip amb volum fets amb paper.

En segon lloc  entre tota la classe vam triar un prototip i el vam millorar tant com vam saber: vam pensar en la mida del forat, com havia de ser la teulada perquè no es mullés el menjar ni l’ocell. El pare d’una alumna ens va ensenyar com funciona el disseny per a impressores en 3D i entre tots vam perfeccionar el prototip triat.

El tercer pas ha estat anar a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts on els han dibuixat tallat amb làser amb dos materials diferents: plàstic i fusta. Allà mateix els hem muntat.

A l’escola vam envernissar els menjadors amb oli de llinassa, tal com ens va informar un ornitòleg.  A més a més ens vam haver d’informar i decidir quin tipus de menjar compraríem,  ja que no tots els ocells mengen el mateix, el menjar que hem triat és gra.

Llegint uns articles sobre menjadores ens vam assabentar que els havíem de penjar en llocs que estiguessin protegits i per això finalment els hem penjat en diferents llocs de l’hort. Però com que ara arriba l’estiu i les vacances, els hem col·locat sense menjar, el menjar el posarem a l’octubre quan no en tinguin tant i nosaltres siguema l’escola per anar reomplint les menjadores sempre que faci falta, perquè com deia l’article “ els ocells no són joguines”.

Fonts d’informació:
Juan Sánchez Amorós
Abel Julien
Ricard Gutiérrez

Aquí teniu en imatges tot aquest procés de construcció de les menjadores d'ocells que els nens i nenes de 3r hem ideat per a l'hort de l'escola.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada